BRAND

BRANDPREVENTIE

Met BOSEC goedgekeurde materialen realiseren wij onze installaties, die steeds volgens de laatste geldende voorschriften worden uitgevoerd. Een goed brandmeldsysteem reageert vroegtijdig op een ontstaande brand. Het allerbelangrijkste is op tijd verwittigd of gewekt worden om tijdig het gebouw te verlaten bij brand of rookontwikkeling.

Bij grotere gebouwen waar meestal veel mensen aanwezig zijn, wordt eerst een verantwoordelijke gewaarschuwd, die onmiddellijk op de plaats van melding gaat controleren of ontruiming noodzakelijk is. Door een evacuatiedrukknop te activeren, gaan de ontruimingssirenes loeien.

Een jaarlijkse evacuatieoefening is voor organisaties een must. Je weet maar nooit als er eens echt iets mis gaat, dan is een vlotte ontruiming van de gebouwen, en aansluitend een telling van de aanwezigen van levensreddend belang!

In woningen worden meestal rookdetectors mee aangesloten op het inbraakbeveiligingssysteem. Deze gekeurde rookdetectoren worden meestal geplaatst op de nachthal en de wasplaats. Zo wordt de sirene binnen en buiten ook bij brand geactiveerd, en is er meestal ook een telefonische verwittiging zodat de brandweer kan oproepen worden voor een snelle blussing om de schade te beperken.

De schade die een brand kan aanrichten in uw bedrijf is vaak catastrofaal. Een grote brand kan het voortbestaan van uw firma in gevaar brengen. U bent misschien wel verzekerd tegen de materiƫle schade maar u kunt niet alles verzekeren. Vooral de schade van het niet kunnen leveren van goederen en het verliezen van klantgegevens, leveranciersgegevens zijn vaak groter dan verwacht. Tevens is de werkdruk voor heropbouwen van de firma uiterst hoog.

Overdag kunnen er brandhaarden ontstaan of explosies gebeuren. Via het plaatsen van drukknoppen kan men snel de hulpdiensten inroepen en zo de schade beperken. Daarom geraakt brandbeveiliging meer en meer ingeburgerd in het bedrijfsleven.

Men realiseert zich dat voorkomen van brand altijd beter is dan genezen. In nieuwe bedrijfspanden wordt dit praktisch altijd geplaatst. En men ziet steeds vaker dat bestaande systemen aangepast worden zodat hun werking verzekerd is. Brabex biedt een oplossing voor uw situatie. Wij hebben een ruim assortiment brandcentrales (conventionele centrales en geadresseerde centrales) en detectoren (rookdetectoren en hittedetectoren). Deze kunnen perfect afgestemd worden aan uw gebouw. Gaande van een klein pand tot en groot complex van verschillende gebouwen.

Brandbeveiliging is een vakgebied waar jarenlange ervaring en expertise van onschatbare waarde zijn.
Als u met Brabex in zee gaat, mag u zeker zijn van een goede afloop van uw project.

BRANDBLUSSERS EN BRANDBLUSDEKENS

Brandblussers zijn sinds jaar en dag het eerste hulpmiddel bij brandbestrijding. Ze zijn geschikt als preventie- en protectiemiddel tegen alle soorten brand vanwege hun praktisch en functioneel gebruik.

Brabex heeft een compleet gamma van verschillende blustoestellen. Van poederblussers, CO2 blussers tot schuimblussers.

Wist u dat 40% van alle huisbranden in de keuken ontstaan? Het brandblusdeken past perfect in de keuken, garage of naast de barbecue en is ideaal voor het blussen van een vlam-in-de-pan, prullenbak-en kledingbranden.