KLUIZEN

Of we het leuk vinden of niet, inbraak is de gewoonste zaak van de wereld geworden, iedere 3 minuten is het raak. Elk slachtoffer zegt hetzelfde: “We dachten dat er bij ons niets viel te rapen. Maar nu het eenmaal is gebeurd, hebben we spijt dat we niet eerder maatregelen hebben genomen om ons te beveiligen.”

Dagelijks woeden er branden. Ook aan dit risico denken de meeste mensen pas wanneer het te laat is.

Met een kluis uit onze series voorkomt u veel menselijk leed veroorzaakt door verlies van uw waardevolle onvervangbare persoonlijke zaken door diefstal en/of brand.
Net zoals u over uw gezin waakt, waken al onze kluizen over uw belangrijkste bezittingen en onmisbare documenten.

De goede huisvader kiest voor een safe uit het gamma van Brabex!

ZAKENKLUIZEN EN PRIVEKLUIZEN

Jaarlijks worden ontelbare kantoren getroffen door diefstal of een alles vernietigende brand. Voor een groot aantal bedrijven leidt brand tot enorme kosten en vaak zelfs tot faillissement, doordat vitale informatie en waardevolle documenten op die manier permanent verloren gaan. Onmisbare documenten opbergen in een standaard bureaukast biedt niet voldoende bescherming als u op veilig wilt spelen.

Voor privéwoningen gaan ook vaak emotionele zaken verloren, zoals foto’s, juwelen, …

Brabex kan u alles bieden: inbraak– en brandwerende archiefkasten, inbraak-geteste kluizen, inbraak– en brand-geteste documentenkasten en totaaloplossingen voor een beveiligde en handige opslag. Onze inbraak– en brand-geteste kasten zijn beschikbaar in verschillende veiligheidsgraden en in een waaier van maatvoeringen.
De aankoop van een kluis is niet alleen een zaak van vertrouwen, maar een toekomstgerichte investering. U goed inlichten over de verschillende mogelijkheden is dus niet alleen uw recht maar een absolute plicht.

Bij Brabex kan iedereen een ideale, individuele en veilige oplossing vinden voor elk budget.

Welke zaken berg je op in een kluis ?

Dit niet enkel tegen diefstal, maar ook zeker tegen brand. Meestal wordt een kluis aangekocht na een voorval. Hopelijk denkt u preventief en bent u deze onaangename ervaring voor.

DE JUISTE KLUIS KIEZEN

1. Wat wilt u in uw kluis beveiligen?

U maakt best een lijstje met alle waardevolle zaken die u wilt beveiligen.

Op die manier hebt u een overzicht en weet u wat u in uw kluis wilt opbergen.
Privaat: kredietkaarten, spaarboekjes, juwelen, muntverzamelingen, geld, verzekeringspapieren,

contracten, beleggingen, wapens, persoonlijke waardevolle zaken, ...
Zakelijk: gegevensdragers, balansen, jaarrekeningen, verdragen, contracten, chequeboekje, geld, plannen, productieplannen, ...

2. Hoe groot moet uw kluis zijn?

U zult verwonderd zijn hoeveel zaken u in uw kluis zal opbergen. Leg alles eens samen, dan weet u hoeveel plaats dit inneemt. Hiermee rekening houdend en met het feit dat er steeds nieuwe zaken zullen bijkomen, kiest u best voor 1 à 2 modellen groter dan u eigenlijk vandaag nodig hebt. Zo voorkomt u plaatsgebrek en spaart u geld uit in de toekomst.

3. Waar zal de kluis staan?

Kiest u voor een inbouwkluis, dan moet deze op de juiste manier ingebouwd worden. Kiest u voor een meubelkluis, dan verankert u deze best in de grond of aan de muur.

4. Hoe hoog zijn uw veiligheidseisen?

Wanneer u de waarde van de zaken die u in uw kluis wilt opbergen schat, zal u verrast zijn van de waarde die tot op vandaag onbeveiligd bleef. Naargelang deze waarde kiest u vervolgens de juiste kluis met de juiste indicatie waardeberging.
Er bestaan verschillende veiligheidsnormen, welke op de volgende blz. uitvoerig uitgelegd worden. Hierbij spelen inbraakveiligheid en brandveiligheid een belangrijke rol. Denk niet alleen aan inbraak of diefstal, maar ook aan schade door brand. Dergelijke schade loopt doorgaans hoger op.

5. Welk sluitsysteem verkiest u?

Er bestaan 3 verschillende sluitsystemen, ook met elkaar combineerbaar.

Bij een cijfercombinatieslot (mechanisch of elektronisch) kunt u zelf de code beheren en dient u geen sleutel te bewaren.

Laat BRABEX u helpen in uw keuze naar de geschikte kluis!