WETGEVING

INBRAAKBEVEILIGING

Sinds geruime tijd is er een degelijke Belgische wetgeving die de beveiligingsmarkt sterk heeft beïnvloed. De Wet Tobback van 1992 heeft als doel gehad om de charlatans uit de beveiligingssector te weren. Men kan enkel beveiligingsapparatuur installeren indien men voldoet aan strenge eisen. Dit zowel voor de onderneming als voor het personeel. Deze wetgeving is nog steeds toonaangevend maar wordt meer en meer beïnvloed door Europese regelgeving. Als specialist zijn wij dan ook INCERT-gecertificeerd door de verzekeringsmaatschappijen (BVVO).

Leer meer

BRANDBEVEILIGING

De brandbeveiliging is de oudste reglementering in onze sector. Zeker in ziekenhuizen, hoge gebouwen en dergelijke bestaat sinds de jaren zestig een reglementering betreffende het evacueren van de gebouwen. Deze regelgeving is regelmatig uitgebreid in functie van het volgen van de technologische evolutie betreft branddetectie.

Leer meer

CAMERABEWAKING

De laatste en nieuwste wetgeving behandelt de camerabewaking. Door de gestage groei van deze sector heeft men beslist om hiervoor een aparte wetgeving uit werken. Daar vroeger bijna alles werd tegengehouden door de privacy wet is er nu meer duidelijkheid wat wel en niet mag.

Leer meer

GDPR

Inzamelen van informatie – Privacy en gegevensbescherming 

Leer meer